Kvalitet, flexibilitet och samarbete med patienten i fokus
– och god mat som gör gott
Vad vi äter har stor påverkan på vårt välbefinnande och är en viktig del av tillfrisknandet. Måltidsupplevelsen påverkar också starkt patientens uppfattning av hela sjukhusvistelsen.
Det är viktigt att maten ser bra ut och smakar gott. Signatur by Coor sätter patienten i fokus med ett brett sortiment och frihet att välja när maten ska serveras. Det är viktigt att det finns matglädje i det som tillagas och att patienten själv kan påverka sin måltidssituation.
Signatur by Coor lagar och levererar varje dag 500 portioner mat och andra dagligvaror till de 25 avdelningsköken i Solna. I uppdraget finns även måltidsvärdar som värmer och lägger upp maten varje dag, året runt. Alla portioner som serveras är näringsberäknade och Coor har en kostekonom på plats.
– Jag tycker att det är hög kvalitet på maten, otroligt gott! beskriver Anette af Geijerstam som är dietist på Karolinska. Många patienter är nog förvånade över att det är så bra mat på sjukhuset. Det är betydelsefullt och viktigt för patienterna att äta bra för att må bättre.
Samarbete är nyckeln till framgång
En vanlig orsak till bristande kvalitet på sjukhusmat är att måltidsorganisationen och vårdavdelningarna inte samarbetar tillräckligt bra kring måltidsfrågor.
– Jag upplever att Signatur har en stor vilja att samarbeta, fortsätter Anette. Karolinska har stor erfarenhet av vad patienter vill ha och där är Signatur bra på att ta in det. Vi utformar menyn tillsammans så att den passar patienterna.