Mat och dryck

Bistro Mathilda och Vigor&Joy's café har öppnat i Solna

Den 6 november slog vi upp dörrarna till vår nya restaurang Bistro Mathilda och Vigor & Joy’s Café. Här hittar du en plats för matglädje, gemenskap och energipåfyllnad. Välkommen att besöka oss nästa gång du är i Solna.

Jennie Skog och Claes Pettersson på Bistro Mathilda

I mars 2025 flyttar Coor in i det nya huvudkontoret i Haga Norra i Solna, men redan den 6 november öppde den nya restaurangen och caféet i husets bottenplan. Oavsett om du vill njuta av en lång lunch eller snabbt fylla på med energi, finns något för varje smak.

Bistro Mathilda ska vara det självklara valet för den som vill äta lunch i närområdet.

Jennie Skog, restaurangchef


– Vi är glada över att få visa upp och lansera restaurangens namn, som hämtar inspiration från kompositören Mathilda d´Orozco som bodde i Solna i början av 1800-talet. För oss står musik för det familjära, kärlek och vackra stunder att minnas. Det var därför det självklara namnet på vår nyöppning i Haga Norra, och det är även därför man hittar hos på adressen Mathildatorget – hon har inspirerat hela området säger Jennie Skog, restaurangchef.

Bistro Mathilda ska vara det självklara valet för den som vill äta lunch i närområdet. Bistron levererar även catering och skräddarsyr event som till exempel privata middagar, afterwork, vin-/ostprovningar och matlagningsaktiviteter.

Samtidigt som Bistro Mathilda öppnade dörrarna invigde vi också Vigor & Joy’s Café. Där erbjuds ett varierat sortiment för hela dagen, såväl frukost som eftermiddagsfika, eller ett varför inte ett snabbt mellanmål. Bottenplanets ljusgård skapar ett härligt socialt rum för spontana såväl som planerade möten.

Under byggandet av det nya huvudkontoret har hållbarhet och återbruk varit avgörande faktorer. Bland annat har 468 000 tegelstenar återanvänts, vilket gör byggnaden till Sveriges största återbruksprojekt för tegel. 

– Bistro och café står klara och ger en försmak av en avslappnad, modern, industriell känsla med noga utvalda färg- och materialval. Matupplevelsen är komponerad utifrån det som är i säsong och säsongens smaker styr menyn, hållbart och klimatmedvetet signerad köksmästare Claes Pettersson.

– Vi ser fram emot att bli den naturliga samlingsplatsen i stadsdelen, där huset fylls av liv, gemenskap och härlig atmosfär under hela dagen. säger Jennie Skog.

Jennie Skog och Claes Pettersson på bild.

Kontakta Coor

Intresserad av mat och dryck? 

Kontakta oss för att prata restaurangtjänster på er arbetsplats. Coor bidrar till Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Våra servicelösningar låter dig och dina medarbetare fokusera på er egen kärnverksamhet. Allt annat tar vi hand om.

Kontakta gärna oss för att se hur vi kan hjälpa dig.

Söker du jobb inom mat och dryck? Då söker vi dig!

Jobba hos Coor

För att skydda din privata information, kan vi inte ta emot ansökningar via formuläret. 

Klicka här för att söka jobb