När Coor mäter och analyserar sin lokalvårdsleverans utifrån frekvens, så finns det alltså fler sätt att förbättra leveransen än att bara att justera antalet gånger en yta städas.
Det gångna året har präglats av ett nära samarbete med kunden – ett stort industriföretag – där pilotprojektet genomförts. Under utvecklingen av konceptet arbetade Coor enligt den uppsatta samarbetsmodellen, som innebär att man tillsammans med kunden analyserar och utvärderar leveransen innan några förändringar implementeras.
– Vi är övertygade om att kundengagemang och en nära dialog är avgörande för att skapa ett framgångsrikt koncept, säger Jacqueline Järmens.
Både kunden och Coor är mycket nöjda med resultatet:
– Under pilotprojektet har vi kontinuerligt följt upp kvaliteten på vår lokalvård och optimerat den när det behövs. Våra medarbetare på plats har varit väldigt engagerade i projektet och det är avgörande eftersom de måste ta till sig ett helt nytt arbetssätt, säger Jacqueline Järmens.
Hon beskriver hur datadriven lokalvård även förbättrar arbetet för lokalvårdarna. Att arbeta efter en strukturerad lokalvårdsmodell baserad på faktisk användning och överblick över vilka uppgifter som behöver utföras, gör arbetet tydligare och mer meningsfullt.
Enligt Jacqueline Järmens förenar det nya konceptet två av Coors kärnvärden:
– Det bygger på vår passion för innovation och vårt engagemang för att hitta nya lösningar för våra kunder. Vi strävar efter att bli mer datadrivna och digitaliserade i stort. Precis som många av våra kunder vill vi ligga i framkant när det gäller innovation och nya lösningar. Vår ambition är alltid att skapa hållbara tjänster och koncept som ökar kundnöjdheten.